info@traject-it.nl 015-707 55 44

ICT verhuizingen – Bereid je goed voor en voorkom problemen

Traject-it-ICT-verhuizingen

De tijd is aangebroken voor een nieuwe werkplek. Misschien is de huidige te klein geworden of is het gebouw verouderd. Het is in ieder geval een nieuwe stap voor het bedrijf. Maar voordat jullie van start kunnen gaan op de nieuwe locatie moet je er eerst voor zorgen dan jullie goed en wel van A naar B komen.

Laten we eerlijk zijn, een projectverhuizing is een hele onderneming. Dit geldt al helemaal voor een ICT verhuizing. De meeste mensen zien er tegen op. Maar het hoeft niet zo’n opgave te worden als je weet waar je rekening mee moet houden en hoe je het beste te werk kunt gaan. Daarom delen wij enkele tips om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Alles valt of staat bij een goede voorbereiding van de ICT verhuizing. De ICT omgeving is namelijk het hart van een bedrijf. Het komt vaak voor dat er van tevoren, onder andere, niet goed wordt bedacht hoe het beste te werk te gaan, hoe de nieuwe werksituatie er uit moet gaan zien en hoeveel tijd en mensen er nodig zijn om de verhuizing goed uit te kunnen voeren.

Het vooraf stickeren van alle ICT items zorgt er voor dat alles snel en makkelijk op de juiste plek terecht komt. Het is direct duidelijk wat van persoon A is en waar dat moet komen te staan. Dat scheelt een hoop uitzoek werk achteraf.

Nadenken over de vraag: “Wat willen we in de nieuwe situatie?” kan je maar beter doen voor de verhuizing. Misschien zijn er namelijk andere spullen nodig of wil je de bekabeling beter op de nieuwe werkplek. Zorg dat het vooraf duidelijk is. Zijn de kabels voor de nieuwe situatie überhaupt wel lang genoeg of zijn ze juist te lang? Als je er zelf niet uitkomt is het verstandig om advies hierover in te winnen.

Hoeveel tijd is er precies nodig en hoeveel mankracht? Dit wordt vaak onderschat. Het weekend is vaak het moment bij uitstek voor de verhuizing, omdat er dan geen werknemers in huis zijn. Maar is dat wel voldoende tijd? Vooraf een goede inventarisatie hier over maken, is heel belangrijk. Bepaal ook hoeveel mensen er nodig zijn. Een verhuisbedrijf inhuren is een goede optie, maar betrek er ook een specialist op het gebied van ICT verhuizingen bij. Die kan uitstekend helpen bij het maken van een reële planning en een goede inschatting maken van de benodigde mankracht.

Zorg voor een goede communicatie tegenover het personeel over de verhuizing. Wees duidelijk over wat er gaat gebeuren en zorg dat ze bijvoorbeeld hun eigen spullen niet achter laten op kantoor en weten waar ze aan toe zijn.

Kortom wees goed voorbereid! Informeer vooraf en laat je goed adviseren. Onderschat een projectverhuizing niet. Het voorkomt stress en onvoorziene problemen en zorgt ervoor dat jullie snel weer verder kunnen op de nieuwe werkplek.

Traject IT

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Uw email adres wordt niet gepubliceerd