info@traject-it.nl 015-707 55 44

Is jouw kantoor wel veilig en effectief? Een aantal signalen die er op wijzen dat er ruimte is voor verbetering

Veiligheid op kantoor

Een prettige en veilige werkplek. Dat willen we allemaal. Dit zorgt nou eenmaal voor meer effectiviteit en uiteraard staat veiligheid altijd en overal voorop. Maar weet je wel precies wat dat inhoudt?

Vaak denken we dat onze werkplekken voldoen aan de veiligheidsnormen en voldoende gebruiksvriendelijk zijn. Toch is dat vaak niet het geval.

Daarom geven we hier een aantal belangrijke signalen weer die er op wijzen dat jouw werkomgeving toch niet zo gebruiksvriendelijk en veilig is als je dacht.

Wij werken aan de hand van constateringen. Een heleboel wordt vaak over het hoofd gezien. Maar met een scherp oog en jarenlange ervaring weten wij precies op welke signalen we moeten letten.
Dit gebeurt al bij de binnenkomst wanneer er bijvoorbeeld geen kapstok is om een jas op te hangen. Dit geeft aan dat er iets ontbreekt. Binnen een paar minuten weten we wat er scheelt. En dat is vaak meer dan je denkt.

  1. Is er sprake van losliggende kabels?
   Dit zorgt niet alleen voor een rommelige werkruimte, maar is ook nog eens gevaarlijk. Denk aan struikelgevaar. Beeldschermen kunnen omvallen of data kan verloren gaan bij het losschoppen van rondslingerende kabels. Dit zorgt natuurlijk niet voor een prettige en veilige manier van werken.

   Dit kan worden opgelost door het netjes aanleggen van de bekabeling en er voor te zorgen dat de kabelgeleiding naar de werkplek in orde is.

  2. Hoe stoffig is de ruimte?
   Losliggende kabels zorgen tevens voor het ophopen van stof. Schoonmakers mogen geen spullen verplaatsen, dus kunnen geen stof verwijderen waar kabels aanwezig zijn. Dit zorgt voor ophoping, wat uiteindelijk kan leiden tot stofexplosies en daardoor brandgevaar.

   Ook dit kan worden opgelost door de bekabeling netjes weg te werken of door het gebruik van CPU’houders om PC’s van de grond te halen.

  3. Hoe zit het met de ergonomie?
   Een signaal dat hier geen rekening mee is gehouden, is bijvoorbeeld een monitor die op een stapel papier is gezet. Het installeren van een monitorarm zorgt voor de juiste instelling van de monitorhoogte. Dit leidt tot een veel hogere mate van gebruiksvriendelijkheid en bespaart ook nog eens ruimte op de werkplek.
  4. Zijn er genoeg stopcontacten aanwezig?
   Veel werknemers maken gebruik van mobiele apparatuur. Hier zijn wel voldoende stroompunten voor nodig. Veel kantoren hebben behoefte aan elektrificatie in de vorm van “stekkerdozen” die bijvoorbeeld in- of aan de rand van een tafel worden verwerkt.

   Het is gevaarlijk en uitermate onhandig om je mobiele telefoon of andere mobiele apparatuur onder de werkplek of bij de vensterbank aan te sluiten.

Dit zijn in een notendop een aantal veelvoorkomende en voor de hand liggende signalen. Wij willen je graag helpen de optimale werkplek te creƫren. Wil je meer weten over onze werkwijze? Lees het hier.

Traject IT

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Uw email adres wordt niet gepubliceerd