Voor bijna elk bedrijf is het onvermijdelijk; je komt altijd een keer op een punt dat het tijd is voor vernieuwing. Vernieuwing van de hardware, maar het kan ook alleen vernieuwing van de software zijn. In ieder geval zal zo’n migratie eens, of als het goed is, vaker moeten gebeuren.

Vooral voor grote bedrijven kan dat voor onrust zorgen. Hoe pakken we het aan? Wat hebben we precies nodig? Hoe kunnen we het zo snel mogelijk, zonder al te veel verlies aan werktijd, uitvoeren en hoe houden we de kosten zo laag mogelijk? Je hebt niet dagelijks met een migratie te maken, dus het is helemaal niet erg dat je niet zo goed weet waar te beginnen. Het is alleen wel handig dat je je vooraf goed laat informeren en de juiste mensen inschakelt.

Als je jouw bedrijf of afdeling van 800 nieuwe monitoren moet voorzien, is dat niet zomaar even gedaan. Het kan ook zijn dat de computers aan vernieuwing toe zijn of dat de software moet worden bijgewerkt, om maar even wat voorbeelden te noemen. Dit doe je niet even met een klein groepje mensen en onder kantoortijd is ook niet wenselijk. Het is daarom goed om vooraf te inventariseren wie je nodig hebt en de juiste hulp voor de migratie in te zetten.

Maak een goed plan van aanpak. Of laat dat maken. Bij een migratie zijn meerdere partijen betrokken. Het is belangrijk dat er onderling goed wordt gecommuniceerd en dat alles goed wordt afgestemd. Zo heb je onder andere te maken met een leverancier, transportbedrijf, projectleider enz. Vaak loopt een migratie stroef omdat er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt. En dat is zonde, want het kan makkelijk voorkomen worden.

Zorg dat je vooraf ook goed hebt geïnventariseerd hoeveel mensen er nodig zijn, hoeveel tijd en of de werkplek wel geschikt en helemaal klaar is voor de migratie. Een migratie gebeurt meestal tijdens down-time, als er geen medewerkers aan het werk zijn. Maar soms wordt er te makkelijk gedacht over de tijd die daadwerkelijk nodig is of gaat er meer tijd in zitten vanwege onvoorziene zaken. Als je op voorhand goed bent voorbereid, is die kans veel kleiner. Zorg er dus voor dat je onvoorziene zaken vooraf al tackelt!

Vaak genoeg zijn er veel zaken waar geen rekening mee wordt gehouden. Een ervaren partner op het gebied van migraties weet precies wat die zaken zijn. Waar het meestal mis gaat en belangrijker nog, hoe dat kan worden voorkomen. Wij zijn je graag tot dienst en begeleiden het migratieproces van begin tot het eind. Geen onvoorziene zaken, tijdbesparend en waar mogelijk ook kostenbesparend.

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Uw email adres wordt niet gepubliceerd