Door de opkomst van flexwerken komen toetsenborden, muizen, beeldschermen etc. tegenwoordig in aanraking met veel verschillende handen en dus ook met veel bacteriën en virussen. Op het gemiddelde toetsenbord schijnen zelfs veel meer bacteriën voor te komen dan op een gemiddeld toilet? Dat zet toch wel aan tot denken.

Flexwerken maakt het goed schoonhouden van de apparatuur dus nog belangrijker. Wil je dat jouw personeel gezond blijft en het apparatuur langdurig naar behoren blijft werken? Lees hieronder hoe je daar voor zorgt!

Een goede reiniging van de apparatuur is dus essentieel. Maak toetsenborden, muizen, pc’s en beeldschermen goed schoon met speciaal daarvoor bestemde middelen. Niet alle reinigingsmiddelen zijn hiervoor geschikt en kunnen zelfs tot beschadigingen aan de apparatuur leiden. Het mogen bijvoorbeeld geen bijtende middelen zijn. Voor beeldschermen kun je bijvoorbeeld het beste anti-statische producten gebruiken. Zo zijn er voor verschillende soorten apparatuur verschillende opties. Het is wel belangrijk om daar rekening mee te houden en niet zonder kennis te werk te gaan. Ook telefoons op een werkplek worden snel vuil. De telefoon wordt vies van tegen je oor aan gehouden en moet dus ook vaak gereinigd worden.

Hou zeker 4 tot 6 keer per jaar een grondige ICT schoonmaak. Dit is mede afhankelijk van het aantal medewerkers, maar het is belangrijk dat dit op regelmatige basis gebeurt. Binnen veel bedrijven gebeurt dit veel te weinig en dat heeft tot gevolg dat werknemers ziek kunnen worden of dat het apparatuur minder lang meegaat. Dat laatste kan ook door stofnesten komen die vaak bij de koeling van o.a. pc’s voorkomen. Deze stofnesten zorgen voor brandgevaar en voor een eventueel kortere levensduur van een apparaat.

Een schone werkplek zorgt ook voor meer tevredenheid, zowel bij de medewerkers als bij klanten. Als je gebruik maakt van een flexibele werkplek dan is het wel zo fijn dat je weet dat deze regelmatig wordt schoongehouden. En als klant ga je nou eenmaal eerder in zee met een bedrijf met een professionele uitstraling.

Het kan nuttig zijn de bacteriën, op bijvoorbeeld toetsenborden, te laten testen. Er zijn bedrijven die onderzoek hebben gedaan naar de mate van vervuiling van werkplekken. Daaruit bleek dat meer dan de helft daarvan, in verschillende sectoren, ernstig vervuild was. Slechts een klein percentage bleek goed schoon te zijn.

Goed schoonhouden van werkplekken zou dus een standaard onderdeel moeten zijn van het onderhoud. Maar helaas wordt dit vaak over het hoofd gezien. Terwijl onze gezondheid toch iets is waar we zuinig op moeten zijn, evenals de apparatuur. Niet iets om te vergeten dus!

Wij kunnen altijd advies geven en/of een vrijblijvende offerte maken voor het (periodiek) reinigen van de systemen.

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Uw email adres wordt niet gepubliceerd