Traject-IT-Veilig-betrouwbaar-en-milieuvriendelijk

Een VCA en VOG zijn belangrijk om aan te tonen dat je als bedrijf rekening houdt met de wetgeving en je houdt aan de regels omtrent veiligheid, gezondheid, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid. Niet alleen voor de opdrachtgevers, maar ook voor de medewerkers zelf. Wil je weten wat het precies inhoudt en wat je kan verwachten van een gecertificeerd bedrijf? We leggen het je uit!

Het VCA certificaat is in de bouw, elektrotechniek en transport sector een bekend begrip. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld voor leidinggevenden en werknemers van bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren met als doel het voorkomen van bedrijfsgevallen door zo veilig, gezond en milieuvriendelijk te werken. Al onze medewerkers zijn in het bezit van het certificaat en daarmee geven we aan dat veiligheid op de werkplaats bij ons voorop staat. En we tonen ermee aan dat we voldoen aan een aantal verplichtingen uit de Arbowet.

Het VCA-certificaat is niet wettelijk verplicht, maar steeds meer opdrachtgevers stellen dit wel als eis voor een samenwerking. Zodat ze zeker weten dat een opdracht veilig en verantwoord wordt uitgevoerd. Als bedrijf laat je zien dat je:

  • Op de hoogte bent van alle wetten en regels om veilig en milieubewust aan het werk te gaan
  • Goed zorgt voor jouw medewerkers
  • Ongelukken en problemen voorkomt
  • Waardevol werk levert

 

Een VOG, oftewel een Verklaring Omtrent Gedrag, is ook een bekend begrip en wordt ook wel een bewijs van goed gedrag genoemd. Het is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van iemand in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie. Dit is vaak een vereiste als je tijdens het werk met vertrouwelijke informatie te maken krijgt, bijvoorbeeld op computers bij overheidsinstellingen, maar ook bij andere bedrijven.

Als iemand een VOG aanvraagt wordt het justitiƫle verleden gescreend van die persoon. Voor sommige werkzaamheden is dit wettelijk verplicht. Onze medewerkers zijn allemaal in het bezit van een VOG en zijn dus allemaal gerechtigd om te werken op de plaatsen waar met vertrouwelijke informatie wordt omgegaan.

Wil je meer informatie over onze certificeringen, manier van werken of over iets anders? Neem gerust contact op!

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Uw email adres wordt niet gepubliceerd